Kaakkois-Suomi 0400-234432 | Pääkaupunkiseutu 0400-339999

TIILIKATON PINNOITUS

Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa tiilikaton pinnoitus on tärkeä toimenpide. Pinnoitus suojaa kattoa ja antaa katolle lisää elinikää.

Tiilikatto on pinnoitettuna kestävä katemateriaali

Tiili on pinnoitettuna erinomainen kattomateriaali. Se on kuitenkin materiaalina huokoinen ja pinnoittamattomana imee sisäänsä vettä. Se paitsi lisää katteen painoa ja siten rasittaa rakenteita, myös on hyvä alusta sammalen ja jäkälän kasvulle.

Sammaloituminen onkin yleisin tiilikaton ongelma. Se on paitsi epäsiistin näköistä, niin myös haurastuttaa tiilikatetta ja lisää kattovuodon riskiä. Sammal ja jäkälä syövät tiilessä olevaa kalkkia, mikä aiheuttaa tiilen haurastumista. Haurastunut tiili taas imee vettä vielä lisää. Kun tiileen kerääntynyt vesi talvisin vuorotellen jäätyy ja sulaa, aiheuttaa se pakkasrapautumista.

Rivitalon tiilikaton pinnoitus. Helsinki, Vantaa, Kotka, Hamina, Kouvola

 Tiilikaton pinnoitus – hyödyt

  • antaa täydellisen vedeneristyksen
  • suojaa sammaloitumiselta
  • suojaa pakkasrapautumiselta
  • suojaa UV-säteilyltä
  • suojaa ilmansaasteilta ja lialta
  • antaa kauniin pinnan katolle
  • lisää tiilikaton elinkaarta huomattavasti

Mikäli kattorakenteet ovat kunnossa, on tiilikaton pinnoittaminen usein paras vaihtoehto kattoremontille.

Miten tiilikaton pinnoitus tehdään?

  • Ennen pinnoittamista on tehtävä katon kuntotarkastus. Mikäli siinä ilmenee vikoja esim. aluskatteessa, tehdään ensin katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset.
  • Tiilikatto pestään korkeapainepesurilla tehokkaasti ja tiiliä rikkomatta. Sammal ja sammalitiöt saadaan poistettua tiilen sisältä käyttäen sammalenestoainetta.
  • Tiilikaton pinnoitus tehdään värittömällä suoja-aineella tai värillisellä tiilikattomaalilla.

Tiilikaton pesu ja sammaleen poisto katolta

Jotta tiilikatto pysyisi pitkään moitteettomassa kunnossa, tulee se puhdistaa ja huoltaa vuosittain. Lumeton kausi on oiva aika suorittaa tiilikaton pesu ja sammaleen poisto. Säännöllisesti ja oikein puhdistettu katto pysyy ehjänä ja kauniimman näköisenä pidempään.

Sammal vahingoittaa katon pintaa, siksi se tulee poistaa säännöllisesti. Sammaltupot estävät sadevesien poistumisen katolta, jolloin vesi voi jäädä seisomaan katteen pinnalle pitkiksikin ajoiksi. Se aiheuttaa rasitusta katteelle, ja vuotojen mahdollisuus lisääntyy.

Sammaleen poistoon tiilikatolta ei riitä kuitenkaan pelkästään vesipesu. Pelkällä vesipesullakin saadaan toki katto hetkellisesti puhtaan näköiseksi. Tiili on kuitenkin huokoinen materiaali, ja sen sisään kertyy helposti sammaleen, jäkälän ja levän itiöitä, jotka alkavat kasvaa nopeasti. Siksi pesun yhteydessä tulee käyttää sammaleen torjuntaan tarkoitettua suoja-ainetta. Se tuhoaa myös tiilen sisään jääneet erilaisten kasvustojen itiöt ja ehkäisee katon uudelleen sammaloitumista.

On tärkeää, että katto saadaan puhdistettua tehokkaasti kuitenkaan vahingoittamatta katon pintaa. Siksi käytämme katon puhdistuksessa kuhunkin kattoon sopivaa menetelmää.

Ota yhteyttä ja kysy lisää palveluistamme! Yhteystiedot löydät sivun alareunasta.

Kerrostalon tiilikaton pinnoitus. Kotka

Katon pinnoitus ja huolto ammattitaidolla

Eskate Oy toteuttaa kattopinnoitukset sekä huolehtii myös säännöllisestä huollosta. Palvelemme kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöitä sekä yrityksiä ja julkisia sektoreita. Toimialueemme on Etelä-Suomi (Helsinki, Espoo, Vantaa, Porvoo) sekä Kymenlaakso (Kotka, Hamina, Kouvola).

Käytämme pinnoituksissa ja huollossa vain hyväksi havaittuja, alan johtavia tuotteita. Käytössämme on mm. laadukkaat RPM:n tuotteet. Eskate Oy antaa pinnoittamalleen katolle viiden vuoden takuun.

Eskate Oy:n huoltosopimus on vaivaton tapa pitää katot kunnossa.

Kysy lisää ja pyydä tarjous! Suoritamme tiilikattojen pinnoitukset, korjaukset, huollon ja puhdistuksen. Katso referenssit: Tiilikatot.

Eskate Oy
Sähköposti: info@eskate.fi
Puh. 0400 339 999

Pidämme katot kunnossa! | Ota yhteyttä ja pyydä tarjous! | Eskate Oy Sähköposti: info@eskate.fi | Puh. 0400 339 999