Kaakkois-Suomi 0400-234432 | Pääkaupunkiseutu 0400-339999

KATTOTURVA

Varmista kiinteistön kattoturva! Katon turvallisuus on kiinteistön omistajan, esim. taloyhtiön, vastuulla.

Katon tulee olla kaikkina vuodenaikoina turvallinen siellä työskenteleville. Useimmiten katolla työskentelee nuohooja, antenniasentaja, ilmanvaihtolaitteen huoltaja tai lumenpudottaja. Esimerkiksi lumenpudotus jää tekemättä, jos turvavaljaille ei löydy asianmukaisia kiinnityspisteitä.

Kattoturvatuotteet ja asennus

Eskate Oy toimittaa ja asentaa kattoturvatuotteet Etelä-Suomen alueelle (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Porvoo, Loviisa, Kotka, Hamina, Kouvola).

Suomen rakentamismääräyskokoelmassa (F2) annetaan määräykset kattoturvallisuuteen liittyvistä seikoista, esim. millaiset turvavarusteet katolla tulee olla.

Edelleenkin monissa vanhoissa kiinteistöissä kattoturvatuotteet ja -varusteet eivät ole asianmukaiset. Yleensä ne laitetaan kuntoon viimeistään kattoremontin yhteydessä, mutta ne voidaan asentaa myös vanhalle vesikatolle.

Kattoturvatuotteet toimivat vain oikein asennettuna. Väärin tehdyt kiinnitykset eivät kestä, ja aiheuttavat myös vaurioita erityisesti peltikattoihin. Siksi katon turvavarusteiden asentaminen kannattaa jättää ammattiasentajan hoidettavaksi.

Katon turvavarusteiden pitää olla kestäviä, ja ne on tarkastettava sekä huollettava säännöllisesti. Määräysten mukaan ne on myös suunniteltava ja rakennettava siten, että ne soveltuvat rakennuksen ulkonäköön ja väritykseen.

Eskate Oy toimittaa laadukkaat, standardien mukaiset kattoturvatuotteet asennettuna. Annamme turvavarusteiden asennuksille takuun.

AsennammeKoulukiinteistön peltikaton pinnoitus, kattoturva ja kattoturvatuottet

  • kattosillat
  • lumiesteet
  • talo-, lape- ja kattotikkaat, piipputikkaat
  • nuohoustasot ja -kaiteet
  • kattopollarit
  • turvakiskot ja putoamissuojaimet
  • pelastautumisluukut

Kattoturvatuotteet kannattaa asentaa ennen pinnoittamista, ettei katossa oleva pinnoite vahingoitu.

Kattohuolto suojaa vahingoilta

Katon tulee olla turvallinen myös muille kuin siellä työskenteleville, esim. asukkaille ja ohikulkijoille. Kattoa tulee huoltaa, jotta sieltä ei putoa lunta, jäätä tai rappausta esimerkiksi autoihin tai pahimmassa tapauksessa ihmisten päälle.

Lumiesteet estävät tehokkaasti lumen putoamista katolta, ja suojaavat henkilö- ja materiaalivahingoilta. Lumikuorma kuitenkin kasvaa usein niin suureksi, että lumiesteiden lisäksi on tehtävä lumenpudotus.

Eskate Oy:n koulutetut lumenpudottajat hoitavat lumenpudotukset ja jäänpoistot ammattitaitoisesti ja turvallisuusvaatimusten mukaisesti. Teemme lumenpudotukseen liittyen aina turvallisuussuunnitelman, josta selviää turvallisuusjärjestelyt, mm. jalankulun ja liikenteen ohjaus.

Kun katto on huollettu ja turvavarusteet ovat kunnossa, estetään turhat onnettomuudet.

Katolle kannattaa tehdä kuntotarkastus, josta selviää turvavarusteiden asianmukaisuus sekä katon yleinen kunto.

Eskate Oy:n katon huoltosopimukseen kuuluu myös kattoturvallisuudesta huoltaminen.

Kattoturva kuntoon!

Ota yhteyttä ja kysy lisää katon turvallisuudesta ja kattoturvatuotteista!

Eskate Oy
Sähköposti: info@eskate.fi
Puh. 0400 339 999

Pidämme katot kunnossa! | Ota yhteyttä ja pyydä tarjous! | Eskate Oy Sähköposti: info@eskate.fi | Puh. 0400 339 999